torstai 6. syyskuuta 2012

6.9.2012 Päivän teema: Muinainen Venäjä


Tänään oli ihanasti tuntia myöhäisempi herätys. Aamupalan jälkeen lähdimme maalle pikkubussillamme. Matka oli melko tasainen verrattuna edellisiin matkoihin lukuun ottamatta yhtä isoa kuoppaa, jolloin lensimme kaikki puoli metriä ilmaan ja päät kolahtelivat kattoon. 

Saavuttuamme pikkukylään menimme käymään Yrittäjyyden museossa. Museo-opas soitti meille vanhoista isoista ja pienistä soittorasioista veisuja. Mieleen jäivät vanha koulunpenkki ja leivänpaahdin. Kiertelimme kylässä ja kuvasimme rakennuksia, joimme myös rautaista vettä pyhästä lähteestä.

Sitten lähdimme Volgan rannalle, jossa oli piknik ja työpajoja. Vaihtoehtoina oli märkäakvarelli, vaha-akvarelli ja raapekartonki. Kaikissa töissä oli teemana kuitenkin Volgan maisemat. Ampiaiset hyökkäsivät hillon kimppuun ja makean perässä ahdistelivat muitakin.

Kävimme pikavisiitillä eläintarhassa. Bussimatkalla sinne innostuimme laulamaan Frontside ollie ja Mikä kesä biisejä. Eläintarhassa näimme blondeja leijonia ja puolikkaita lintuja..?

Huomenna on Jaroslavlin jääkiekkojoukkueen Lokomotivin muistopäivä. Tänään päivällisellä näimme surevia omaisia, jotka katsoivat muistodokumenttia yhdessä. Asia kosketti meitäkin ja menetimme ruokahalumme.

Kuitaten Tytti ja Laura

 Yksi kylän kirkoista.

Museon täti soittaa soittorasiaa 1800-luvulta.

 Jenni maistelee pyhää vettä.

Volgan rannalla.
 
Laura maalaa akvarellia.

 Pikniklounaalla söimme kaalipiirakkaa ja muita herkkuja.

 Raapekartonkityöskentelyä venäläisten nuorten ohjaamana.

 Esimerkki vahaliiduilla ja akvarelleilla työskentelystä.

Emilia taiteilee.

 Maisemamaalauksia Volgan rannalta.

 Taidekoulun opettaja maalaa öljyvärimaalausta.

 Illallinen oli herkullinen.


Kuvat: Jenni-Maria Haapamäki ja Maiju Räsänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti